Polifilo.dk - digte af Rune Engelbreth Larsen

| FORSIDE | NYHEDER | POESI | OM POLIFILO.DK | RUNE ENGELBRETH LARSEN | KONTAKT | FIND |NyhederNye digte online

Digtene Forfra og Megafauna fra digtsamlingen Ararat er nu online.

Det samme er begge digte i videoversioner via Youtube:
> Videodigt: Forfra
> Videodigt: Megafauna

Rune Engelbreth Larsen
5. december 2019


Nyt digt online

Digtet Vildnis fra digtsamlingen Ararat er nu online. Ararat udkommer den 21. juni 2019.

Rune Engelbreth Larsen
22. maj 2019


Alle digte fra Cirklen og tangenten er nu online

Alle digte fra mine to første digtsamlinger er nu online via Polifilo.dk: Cirklen og tangenten.

Rune Engelbreth Larsen
26. december 2018


Digtsamlinger udsolgt, men gratis download som ebøger

Mine to første digtsamlinger er nu begge udsolgt, men de kan downloades gratis som ebøger via Forlaget Dana: Cirklen og tangenten (2012) og Danmarks krans (2010).

Rune Engelbreth Larsen
23. december 2018


Titeldigt online

Titeldigtet fra min digtsamling, Cirklen og tangenten er nu online - og det hedder jo så: Cirklen og tangenten.

Rune Engelbreth Larsen
21. august 2014


En ledig, en fremmed, et menneske

I stedet for en nytårstale har jeg færdiggjort et digt, der har været undervejs i længere tid: En ledig, en fremmed, et menneske.

Rune Engelbreth Larsen
1. januar 2014


Naturen i litteraturen

På Bogforum i år havde jeg den store fornøjelse at møde forfatteren Andrea Hejlskov, der er aktuel med bogen Og den store flugt om en dansk familie, der stod af ræset og slog sig ned som nybyggere i vildmarken. Hun interviewede mig (og mange andre) om natursyn på en lille stand med masser af larm - men det gik nu alligevel fint, og et 10 minutters sammenklip af samtalen er nu online for dem, der måtte have interesser i den retning. Klippet afsluttes med, at jeg læser mit digt »Verdens smukkeste digt« fra Cirklen og tangenten.

Rune Engelbreth Larsen
9. december 2013


Danmark krans udsolgt på tryk - læs online eller som ebog

Min første digtsamling Danmarks krans er nu udsolgt på tryk. De 500 ex. blev ikke just revet væk, men væk er de - til gengæld kan samtlige digte læses online på Polifilo.dk: Danmarks krans.

'Danmarks krans' af Rune Engelbreth Larsen

Rune Engelbreth Larsen
3. december 2013


Om det passionerede menneske, 15. september

Undertegnede læser digte op på Museum Ovartaci søndag den 15. september til et arrangement, hvor bl.a. også Nana Rømer Dorph-Petersen og Mette Marie Jensen Ørnstrup deltager. Det foregår i fællesrummet på 1. sal, Skovagervej 2, 8240 Risskov.

Rune Engelbreth Larsen
10. september 2013


Hjortshøj Festival, 17.-19. maj

Undertegnede læser digte op til Hjortshøj Festival, søndag den 19. maj. Det foregår på Hestescenen i Litteraturtelt for voksne - på et eller andet tidspunkt i tidsrummet kl. 11.00-13.30. Mange, mange flere musikere, forfattere og kunstnere deltager i den tre dage lange festival - se mere er: Hjortsøj Festival 2013.

Rune Engelbreth Larsen
12. maj 2013


Fire jyske digtere springer ud

Undertegnede læser digte op til et lyrisk arrangement i Aarhus, hvor man også kan møde Poul Høllund Jensen, Poul Lynggaard Damgaard, Nana Rømer Dorph-Petersen, Michael Persson og LoAH. Søndag den 21. april, kl. 14.30. Løves Bog- og VinCafé, Nørregade 32, 8000 Aarhus C. Gratis entré.

Rune Engelbreth Larsen
19. april 2013


Weekendavisen: Danas Have, Frejsa Sal, Mor Danmark

Weekendavisens sektion Bøger bringer et større interview med mig om naturlyrik og politik, med hovedvægten på det første, og om bevæggrundene bag bogen Danmark er en kvinde - på genopdagelse i den danske natur og mine digtsamlinger m.m. Helle Broberg Nielsen interviewede.

Interview med Rune Engelbreth Larsen i Weekendavisen

Rune Engelbreth Larsen
22. februar 2013


Nekselø

I sommeren 2012 var jeg på vandretur på Nekselø, og det er der kommet et digt ud af: Nekselø.

Rune Engelbreth Larsen
15. februar 2013


Gadaffi Safehouse - oplæsning i Literaturhaus

Litterært og musikalsk arrangement med musik af bl.a. Einstein and the Genius (feat. Helle Thun og Lars Koldkjær) og Jan T & Morten E, der uropfører Verzion Einz. Thore Bjørnvig, Kenneth Krabat og Rune Engelbreth Larsen m.fl. læser digte op. Det hele løber af stablen fredag den 1. februar kl. 17-22 i Literaturhaus, Møllegade 7, Kbh. N. Gratis entré.

Rune Engelbreth Larsen
13. januar 2013


Vin, Musik & Poesi i Paradis

Hør og oplev Mads Hagbard, A.K.Hansn & The Valley of Fear, Rune Engelbreth Larsen og Nana Rømer Dorph-Petersen. Paradisisk stemning og boheme-vinbar på Café Paradis, hvor man selv bestemmer prisen pr. glas! Dertil Aarhus-digtere, som af og til blander sig under vindrikningen med paradisisk poesi og musik fra kl. 20.30 til 23.30. Gratis entré.

Læs mere om arrangementet på Litteraturen.nu.

Rune Engelbreth Larsen
4. december 2012


Artsrigdom

Digtet »Artsrigdom« er blevet trykt i seneste nummer af Danmarks Naturfredningsforenings medlemsblad, Natur & miljø nr. 4/2012. Digtet, der også findes i min seneste digtsamling, Cirklen og tangenten, er nu online på Polifilo.dk: Artsrigdom

Rune Engelbreth Larsen
20. november 2012


Vin & Poesi i Paradis

Paradisisk stemning og boheme-vinbar på Café Paradis onsdag den 5. september midt i Aarhus Festuge, hvor man selv bestemmer prisen pr. glas! Dertil 4 Aarhus-digtere (Brian P. Ørnbøl, Rune Engelbreth Larsen, Jan Morell og Nana Rømer Dorph-Petersen), som af og til blander sig under vindrikningen med paradisisk poesi mellem kl. 21.00 til 23.00. Bagefter er der jazz. Gratis entré!

Læs mere om arrangementet på Litteraturen.nu eller på Facebook.

Rune Engelbreth Larsen
4. september 2012


Ny digtsamling på vej: Cirklen og tangenten

Forsideudkast til min næste digtsamling. Udkommer den 3. september. Kan forudbestilles indtil 31. august for 120,- kr. inkl forsendelse, hvorefter prisen bliver 169,- kr. Læs mere om digtsamlingen her: Cirklen og tangenten.

'Cirklen og tangenten' af Rune Engelbreth Larsen

Rune Engelbreth Larsen
4. august 2012


PalePoets - poetisk Twitter

Twitters 140 tegn-maksimum kan ikke bruges til længere politiske kommentarer eller kulturelle analyser, men til gengæld kan det være særdeles velegnet til poetiske brudstykker. På Twitter kan man abonnere på PalePoets og jævnligt få tilsendt citater fra digte - som det fremgår nedenfor, har jeg selv haft fornøjelsen af nogle strofer fra en af mine sonetter, Sommerens vinger fra Danmarks krans.

Udover at være en poetisk Twitter-kanal er PalePoets blevet udvidet med et website med litteraturforum og et open source-forlag m.m.

Besøg hjemmesiden PalePoets.com og find Twitter-kanalen PalePoets.

PalePoets med digtuddrag af Rune Engelbreth Larsen

Rune Engelbreth Larsen
24. juli 2012


Einstein & The Genius + oplæsning af Rune Engelbreth

Releaseparty for Einstein & The Genius' debut-CD på Literaturhaus, Møllegade, København. Lørdag den 30. juni kl. 18. Gæsteoptrædener af Jimbut og Rune Engelbreth Larsen.

Læs mere om musikken her: Einstein & The Genius.

Rune Engelbreth Larsen
28. juni 2012


Digtoplæsning på Pappagallo Støttefestival

Kulturforeningen Pappagallo arrangerer tre dages støttefestival på Godsbanen i Aarhus, fredag den 25., lørdag den 26. og søndag den 27. maj. Undertegnede er blandt oplæserne på søndagens lyrik-scene, Die Raddadistenmachine, kl. 12.00-18.45. Blandt de øvrige digtere og musikere er Morten E. Nørskov, Jan Morell, Peter Andreas Ebbesen, Nana Rømer Dorph-Petersen, Michael Persson, Mental Mantel og Marie-Louise Hansen. Entré om søndagen kun 30,- kr. - alle tre dage: 100,- kr.

Læs mere om festivalen på Pappagallos hjemmeside eller på Facebook.

Rune Engelbreth Larsen
24. maj 2012


Engelbreth læser digte op på Godsbanen i Aarhus

Jeg er blandt oplæserne til arrangementet torsdag den 19. april, kl. 13.00-15.30: »Aarhus læser højt«. Det foregår på Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Aarhus. Mere information: Aarhus læser højt på Godsbanen. Øvrige digtere: Thøger Jensen, Louise Juhl Dalsgaard, Morten Leth Jacobsen, Viggo Madsen, Brian P. Ørnbøl, Inge Pedersen, Erik Kock og Knud Sørensen. Gratis entré.

Rune Engelbreth Larsen
16. april 2012


Øverste Kirurgiskes månedlige oplæsning

Jeg er blandt oplæserne til Øverste Kirurgiskes månedlige oplæsning den 5. april: Mayhem, Ragnhildgade 1, København. Øvrige digtere: Cecilie Lind, Kenneth Jensen, Claus Ejner, Sternberg, Thomas Krogsbøl og Jens Blendstrup. Gratis entré.

Læs mere på Facebook: Øverste Kirurgiskes månedlige oplæsning.

Rune Engelbreth Larsen
2. april 2012


»Elskovsskoven« i Skuespilhuset

I forbindelse med forestillingen Sonetter - frit efter Shakespeares kærlighedsdigte udskrev Det Kongelige Teater i januar en konkurrence om at skrive sonetter, og af de indsendte bidrag blev otte valgt ud til Det Røde Rum, hvor de blev dramatiseret af forestillingens iscenesætter og skuespillere.

Undertegnede skrev en af vindersonetterne, der kan ses i en optagelse fra opførelsen i Skuespilhuset lørdag den 11. februar 2012 her: Elskovsskoven.

Rune Engelbreth Larsen
20. februar 2012


Gratis ebog: Danmarks krans

Digtsamlingen Danmarks krans, der udkom på tryk i 2010, kan nu downloades som gratis ebog til PC, Mac, iPad, Kindle og smartphones via Forlaget Dana. Den kan fortsat købes som trykt bog - som særtilbud sammen med bogen Danmark er en kvinde - på genopdagelse i den danske natur: bestil her.

Rune Engelbreth Larsen
11. februar 2012


Sonet af Rune Engelbreth Larsen på Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater har i forbindelse med forestillingen Sonetter - frit efter Shakespeares kærlighedsdigte udskrevet en konkurrence om at skrive sonetter på shakespeare'sk manér, og af de mange bidrag er otte valgt ud til Det Røde Rum, hvor disse vil blive iscenesat af Elissa Kragerup og forestillingens skuespillere. En af vinder-sonetterne, »Elskovsskoven«, er skrevet af undertegnede.

Dommerpanelet bestod af instruktør Elisa Kragerup, Shakespeare-oversætter Niels Brunse, dramaturg Benedikte Hammershøy og skuespillerne Maria Rossing og Helle Fagralid.

Arrangementet finder sted lørdag den 11. februar fra kl. 18.30 - der er gratis adgang, men tilmelding er påkrævet.

Rune Engelbreth Larsen
7. februar 2012


Alle digte fra Danmarks krans online

Alle digte fra digtsamlingen Danmarks krans, der udkom på tryk i 2010, er nu online på Polifilo.dk, inklusiv bogens 15 naturfotografier: Danmarks krans.

Rune Engelbreth Larsen
1. februar 2012


Anholt

I efteråret 2011 var jeg på vandretur på Anholt og blev hurtigt grebet af det smukke og sælsomme landskab. Det er der kommet et digt ud af, som nu er online på Polifilo.dk: Anholt.

Rune Engelbreth Larsen
15. januar 2012


Digtoplæsning på Løves Bog- og Vincafé i Aarhus

Hver anden torsdag afholder Løves Bog- og Vincafé i Aarhus »Åben poetisk scene«. Første gang i 2012 bliver torsdag den 12. januar, kl. 19.30-22.30, hvor aftenen åbnes af undertegnede, der læser egne digte op den første halve times tid, hvorefter ordet går på skift mellem fremmødte digtere.

Udover at løfte sløret for lidt af indholdet i min næste digtsamling, der udkommer senere i 2012, fortæller jeg om inspirationskilder og baggrunden for valg af form og indhold. Blandt andet hvorfor rim og rytme stadig væk kan bidrage til både mening og dybde i det 21. århundrede, og hvorfor naturen er så oplagt et sted at blive inspireret til at digte - og til at læse digte.

Løves Bog- og Vincafé, der er beliggende på Nørregade 32, er et ualmindelig rart sted med en udsøgt litterær atmosfære, fortrinlig betjening og en god bar. Der er gratis adgang.

Rune Engelbreth Larsen
5. januar 2012


Hvad og hvem er Polifilo?

Velkommen til Polifilo.dk, der rummer et udvalg af undertegnedes digte og diverse betragtninger af relation hertil. Dermed udvider og supplerer Polifilo.dk mine øvrige hjemmesider ...

Læs resten her: Hvad og hvem er Polifilo?

Rune Engelbreth Larsen
1. januar 2012POLIFILO.DK © Rune Engelbreth Larsen

| RUNE ENGELBRETH LARSEN : NATURZONEN.DK | FORLAGET DANA | FACEBOOK | TWITTER | YOUTUBE |

...